Çarşamba, Mart 26, 2025
Ana SayfaSoru / CevapFibromiyalji: Sorular Cevaplar 10 - Prof. Dr. Ahmet AKGÜL

Fibromiyalji: Sorular Cevaplar 10 – Prof. Dr. Ahmet AKGÜL

Fibromiyalji Ağrılarıyla Başa Çıkmak Mümkün mü? İlaçsız ve Kalıcı Tedavi Yolları

Hocam selamlar iyi akşamlar bende fibromiyalji hastasıyım. İlaçtan da doktor doktor gezmekten de bıktım usandım. Hocam çok ağrılarım var ve artık bu ağrılardan çok yoruldum. İnanın bana da bir yardımcı olmanız lazım, ne yapmam gerek yeriniz nerde acaba muayene için gelmek isterim.

Cevabımız:

Merhabalar, iyi akşamlar.
Size yürekten geçmiş olsun diyorum. Fibromiyalji, gerçekten hem bedeninizi hem de ruhunuzu yoran, dışarıdan anlaşılması zor ama içeriden çok derin hissedilen bir hastalıktır. Sizi anlıyorum. İlaçlarla sınırlı kalmak, sürekli doktor doktor dolaşmak ve her seferinde “geçmiyor” demek… İnsanı tüketir. Ama şimdi gelin, sizin için gerçek ve sürdürülebilir bir yol çizelim.

Fibromiyalji, beynin ağrı sinyallerini fazla algılamasıyla ortaya çıkar. Yani asıl sorun, sadece kaslarınızda değil, ağrıyı yöneten sistemde. Bu yüzden:

– Tahlilleriniz temiz çıkar
– MR, EMG, Doppler gibi tetkiklerde bir şey bulunmaz
– Ama siz kendinizi sürekli ağrı içinde hissedersiniz

Asıl sorun: Sinir sistemi, stres ve dolaşım bozukluklarının birlikte çalışmasıdır. Bu nedenle sadece ilaç değil, bütüncül yaklaşım gerekir.

Ben klasik reçete yazıp gönderen hekim değilim. Damar sağlığı, sinir uyarımı, mikrosirkülasyon ve stres kontrolüyle ağrılarınızın kökenine inebilirim.

Uyguladığım yaklaşımlar şunlardır:
– Damar içi basınç ve dolaşım kontrolü
– Mikrodolaşımı düzenleyici tedaviler
– Sinir ucu uyarı teknikleri
– Fibromiyaljiye özel lenfatik destek uygulamaları
– Gerekiyorsa kişiye özel fiziksel aktivite programı

Hedefimiz sadece ağrıyı kesmek değil, ağrının tekrar etmesini önlemektir.

Fibromiyalji ile Yaşamak Zorunda Değilsiniz: Kalıcı Ağrı Tedavisi ve Yaşam Kalitesi Çözümü

Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim az önce ulaştım randevu için görüştük ama şöyle bir durumun var kendim 112 personeliyim Fibromiyalji ile savaşıyorum 24 saat nöbet usulü çalıştığım için gecem gündüzüme karıştı gece uyutmayan uyuşmazlar ağrılar ile uğraşıyorum, ne yapsam geçiremiyorum aklımı yitirmek üzereyim sürekli rapor alıp işe gitmesem bir çözümü yok Temmuz 1 için randevu alabildim Samsun’dayım, deseniz ki bana yarın çık gel ben çıkar gelirim. Toparlayamıyorum artık ya da bana o tarihe kadar bir öneriniz var mı sosyal yaşantıyı geçtim işimi yapacak durumda değilim.

Cevabımız:

Canım kardeşim,
Söylediklerinizi okurken içim burkuldu. Mesleğinizin kutsallığını biliyorum. 24 saat nöbetle insanlara can olurken, kendi canınızla böyle savaşmanız yürek yakıcı. Ama bilin ki yalnız değilsiniz, ben sizi anlıyorum ve sizin için buradayım.

Gün aşırı rapor almak, ağrılarla sabahlamak, uykusuzlukla savaşmak… Tüm bunların ortasında bir de “işe gitmeliyim” kaygısıyla ezilmek… Bu fibromiyalji değil sadece; bu sistemin sizden çaldığı beden enerjisi. Ama çaresiz değilsiniz. Size birkaç önemli önerim olacak.

Randevu gününe kadar bunlara mutlaka dikkat edin:

Uyku hijyeninizi düzenleyin. Gece nöbetinden sonra, gündüz uykusunu karanlık odada, kulak tıkacı ile almaya çalışın. Uyumadan önce ekrana bakmamaya özen gösterin. Ilık duş, melisa çayı veya magnezyum desteği rahatlatıcı olabilir.

Kas gevşetici doğal desteklerden faydalanabilirsiniz. Magnezyum sitrat (günde 200-400 mg), D vitamini (kan seviyenize bağlı olarak), Omega-3 kullanımı bazı hastalarımda ağrıları ciddi oranda azalttı.

Kısa ama düzenli esneme egzersizleri yapın. Günde sadece 5-10 dakika, özellikle boyun, bel, sırt bölgesi… Çünkü kaslar sabit kaldıkça ağrı üretmeye devam eder.

Nöbet sonrası günlerde kas gruplarınızı sıcak tutun. Ilık duş sonrası havlu sarın, dizlik ya da ısıtıcı pedle kaslarınızı rahatlatın.

Ağrı başladığı anda kası bilinçli olarak gevşetin. Nefes egzersizleriyle birlikte “bırakma” çalışmaları ağrının derinleşmesini engeller.

Ayrıca şunu da net olarak söyleyeyim: Sizin nöbet sisteminiz fibromiyaljiyi sürekli tetikliyor. Bu kronik yangıyı sadece ilaçla değil, dolaşımı düzenleyerek, sinir uçlarını dengeleyerek, kaslara yeniden canlılık kazandırarak durdurabiliriz.

Benim tedavi yaklaşımım sadece ağrıyı bastırmak değil, bedeninizi yeniden normal ritmine döndürmek üzerine kurulu. Randevu günü geldiğinde bu savaşı birlikte sonlandıracağız.

Ama eğer ağrılar çok artarsa, geceyi geçiremeyecek gibi hissederseniz lütfen bana yazın. Size daha erken bir tarih için mutlaka yardımcı olmaya çalışırım.

En iyi doktor doğru tedaviyi yapar: En Etkili Fibromiyalji tedavisi
En doğru tedavi

Evde Fibromiyalji Ağrılarına Ne İyi Gelir? Kalıcı Çözüm Gelene Kadar Uygulanacak Öneriler

Merhabalar hocam.

Ben uzun zamandır araştırıyorum ama sizin tedavi yöntemleriniz üzerine fibromiyalji hastalığından kurtulan hastaları okudukça ümitleniyorum ama şu malum süreçte tedaviye gelmem pek mümkün değil 1 yıldır çekiyorum bu ağrıları antidepresan verdi ama kullandım yan etkileri oldu şu an volteran sr 75 kullanıyorum sabah akşam ama boyun sırt bel ve bacak ağrılarım geçmiyor sizin önerebileceğiniz bir ilaç var mı en azından şu süreçte kullansam, lütfen mesajı okursanız cevap yazın.

Cevabımız:

Merhaba,
Öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim. Şunu bilmenizi isterim: Fibromiyalji sizi değil, siz onu yönetebilirsiniz.
Ve bu mesajla birlikte artık yalnız da değilsiniz. Çünkü size gerçekten anlayan bir hekim olarak cevap veriyorum.

Siz de biliyorsunuz ki fibromiyalji, sadece bir kas ağrısı değildir. Aynı anda hem sinir sistemi, hem dolaşım, hem kas hem de ruh hali etkilenir. Bu yüzden antidepresanla ya da ağrı kesiciyle bu hastalık tam olarak düzelmez. Yani sadece ilaca dayanmak çoğu zaman çözüm olmaz. Ancak sizin bu dönemde İstanbul’a gelememenizi çok iyi anlıyorum. O nedenle bu süreci hafifletecek ve olabildiğince sizi rahatlatacak bir ev önerisi paylaşmak istiyorum.

🌿 Geçici ama etkili rahatlatıcı destek önerilerim:

🔹 Magnezyum Sitrat (günde 200-400 mg – gece yatmadan önce alın)
Kas gevşetici, uykuya geçişi kolaylaştırıcı ve sinir uçlarında yatıştırıcı etkisi olur. Yan etkisi genellikle yoktur. En azından kas kasılmalarınızı gevşetir.

🔹 D Vitamini takviyesi (eğer kan testinizde düşükse – genellikle eksik çıkar)
D vitamini eksikliği fibromiyaljide ağrıyı derinleştirir. Günde 2000-4000 IU kullanılabilir.

🔹 Voltaren SR 75 gibi NSAİİ ilaçları sürekli kullanmanızı önermem
Bu ilaçlar mideyi yorabilir, tansiyon yükseltebilir. Sadece belirli dönemlerde destek amaçlı kullanılmalı. Sürekli kullanımı yerine, ağrının ana kaynağını bulmak gerekir.

🔹 Basit ev egzersizleri – günde 10 dakika
Boyun, sırt ve bel kaslarınızı esneten çok basit egzersizler dahi kaslarda gevşeme sağlayabilir. Video önerisi istersen gönderirim.

🔹 Lokal uygulamalar:
Zeytinyağı ve mentol içeren kas gevşetici krem veya merhemlerle ağrılı bölgelere masaj yapabilirsiniz.

🔹 Gece uyku öncesi:
– Melisa çayı
– Lavanta yağı ile şakak ve ense masajı
– Ilık duş
– Loş ışık
Bu dörtlü uyku kalitenizi artırarak ağrıyı azaltır.

📌 Lütfen bilin:

Sizin için asıl kalıcı tedavi, dolaşımı düzenlemek, sinir uçlarını baskıdan kurtarmak ve kas dokusunu sağlıklı hale getirmekle mümkündür. Benim uyguladığım tedavi bu temeller üzerine kuruludur.

Eğer bu önerilere rağmen rahatlayamazsanız veya daha erken değerlendirme isterseniz bana her zaman ulaşabilirsiniz.

Fibromiyalji Genç Yaşta Başladıysa Ne Yapmalı? 24 Yaşında Ağrılarla Savaşanlar

Hocam hayırlı geceler bu mesajı o kadar aciz bir anda yazıyorum ki artık bacağımın ağrısından uyuyamayacak hatta ağlayacak kıvamdayım. Teşhisim fibromiyalji ancak 3 aydır sadece düşük dozda ilaç tedavim var. Ağrılarım uzun süredir var ancak doktor 3 ay önce tanı koydu. Hocam ben Giresun’da yaşıyorum siz çıktınız karşıma ne olur bana bir yol gösterin bu mesajı tamamen acizlikten ve çaresizlikten atıyorum artık ağlıyorum gücüm yok yaşam kalitem yok ve en kötüsü ben henüz 24 yaşındayım ama sanki 60 hissediyorum!

Cevabımız:

Evet, geçer.
Fibromiyalji tedavi edilemez değil.
Yeter ki tek bir reçeteye, tek bir ağrı kesiciye sıkıştırılmış bir yaklaşım olmasın.
Benim uyguladığım tedavi; kaslarını, damarlarını, sinir uçlarını, uykunu, stresini bir bütün olarak ele alır.

Çünkü bu hastalık sadece kas ağrısı değildir.
Beynin ağrıyı filtreleme sistemi bozulmuştur.
Stresle, uykusuzlukla, kas gerilimiyle ve dolaşım zayıflığıyla sürekli beslenir.
Bu yüzden senin yaşadığın ağrı; gerçek, derin ve yorucudur.
Ama geçer… Doğru yaklaşımla gerçekten geçer.

🌿 Bu gece için yapabileceğin birkaç şey öneriyorum:

🔹 Sıcak bir duş al.
Boynunu, omuzlarını ve sırtını sıcak suyla gevşet. Kasların seni bırakır gibi olacak.

🔹 Ayak altına lavanta yağıyla masaj yap.
Nefesinle birlikte “rahatla” diyerek kendi vücuduna izin ver. Bedenini suçlama, o sadece yardım istiyor.

🔹 Yatmadan önce melisa ya da papatya çayı iç.
Uyumaya çalışmak değil, dinlenmeye izin vermek bile seni rahatlatır.

🔹 Işıkları kapat, sadece sesi kısık bir müzik aç.
Derin nefes al. Karnını şişirerek nefes al, yavaşça ver. Her nefeste vücudunu biraz daha bırak.

💊 Eğer varsa evde:

– Magnezyum takviyesi alabilirsin
– D vitamini eksikliğin varsa bu da ağrıyı artırır
– Ağrı çok dayanılmazsa, düşük doz kas gevşetici gece boyunca rahatlatır

Romatizma mı, Fibromiyalji mi? Sabah Tutukluğu ve Yaygın Ağrılara Kalıcı Çözüm

Merhaba Ahmet Bey. Ben sizi tesadüf eseri fibromiyaljiden bahsederken internetten gördüm. Aylardır tanı konulamayan bir rahatsızlığım var. İlk önce iltihaplı eklem romatizması dendi, sonra fibromiyalji dendi. Sabah yataktan kalktığımda ayaklarımın üzerine basamıyorum. Tutukluluk yaşıyorum ve ağrım var. Dizlerimde ve kol dirseklerimde şişmeler var ve bunlarda ağrılı. Gece uykusuzluk ağrının çok olduğu yerlerde aşırı yanma hissi ve ayak bileklerimde yine aynı ağrı, ellerim parmaklarımın kasılması ve daha saymakla bitmeyen birçok şey, baş ağrısı uykusuzluk sürekli yorgun olmam. Ama maalesef sizden uzaktayım. Ben Mersindeyim.

Cevabımız:

Merhaba,
İnanın mesajınızı okurken “işte tipik bir fibromiyalji hastasının iç dünyası” dedim. Çünkü sizin anlattığınız tüm şikâyetleri yıllardır onlarca hastamdan birebir duydum. Aynı sizin gibi onlar da romatizma zannetti… kimi iltihaplı eklem hastalığı dendi, kimi “stres yapıyorsun” deyip gönderildi. Ama çözüm bulunamadı. Çünkü bu hastalık görünmezdir ama gerçekten yakar.

Sabah kalkınca ayaklara basamamak, diz ve dirseklerde ağrılı şişlikler, geceleri yakan ağrılar, kasılmalar, baş ağrısı, uykusuzluk, halsizlik…
Bunların tamamı fibromiyalji sendromunun yaygın belirtileri. Bu hastalık sadece kasları değil, tüm yaşamı bloke eder. Sizi içten içe yorar, hem bedeninizi hem ruhunuzu ele geçirir.

Ama bakın:
📌 Tanınız netleştiyse, çözümünüz de netleşebilir.
📌 Yeter ki doğru tedavi modeli uygulansın. Sadece “ağrı kesici – antidepresan” modeliyle bu hastalık bitmez.
📌 Benim uyguladığım tedavi sistemi, dolaşım bozukluğunu düzeltmeye, sinir uçlarını gevşetmeye, kas dokusunu canlandırmaya, uyku kalitesini artırmaya yöneliktir.

📌 Mersin’deyseniz ne yapabilirsiniz?

Eğer şu anda İstanbul’a gelmeniz mümkün değilse, size birkaç rahatlatıcı geçici öneride bulunabilirim:

  • 🔹 Magnezyum Sitrat – sinir uçlarını rahatlatır, kasları gevşetir
  • 🔹 D vitamini düzeyiniz ölçülsün – eksiklik varsa mutlaka destek alın
  • 🔹 Lavanta yağı + sıcak duş + ılık melisa çayı ile akşam rahatlatıcı bir rutin oluşturun
  • 🔹 Uykudan önce 15 dk hafif esneme hareketleri
  • 🔹 El ve ayaklarınıza ısı uygulaması – kaslarınız size teşekkür edecektir

Ama şunu da açıkça söyleyeyim:
📌 Bunlar sadece şimdilik sizi rahatlatmak içindir.
📌 Asıl hedef: Sizi bu ağrı zincirinden tamamen kurtarmaktır.

Ağrı ve fibromiyalji ile ilgilenmek lazım.
En iyi Fibromiyalji ve ağrının tedavi resmi

Liposuction ve Fibromiyalji

Hocam merhaba.

Videolarınızın neredeyse tamamını izledim. Fibromiyalji zannettiğimiz şeyin aslında lenf ödem olduğunu anladım kendimde. Bütün özellikleri uyuyor. Bir videoda da damar tedavisi yaptığınızı söylediniz. Tam olarak hem damarları düzeltip hem de yağlardan sağlıklı bir şekilde kurtulma imkânı var mıdır? Yapısal zannediyorum ama sanırım bu altyapı bende mevcutmuş. Sporu bırakınca inci tanesi gibi ele gelen ağrılı yerler olmaya başladı. Şimdi kollarım kalçam ve bacaklarım el değince ağrıyor bazen değmese de ağrıyor.

Cevabımız:

Merhaba,
Videolarımı bu kadar dikkatle izleyip kendinizde bu farkındalığı oluşturmanız gerçekten çok değerli. Size şunu açıkça söyleyeyim: Bu kadar detaylı gözlem yapan bir hasta, doğru tanıya en hızlı ulaşan hastadır.
Ve sizin kendinizde tarif ettiğiniz tablo – sporu bırakınca ortaya çıkan inci gibi ağrılı kitleler, elle dokununca sızlayan noktalar, dokunmasanız bile yakan bir ağrı – büyük olasılıkla fibrolipödem veya lipödemle birlikte seyreden lenfödem bulgularıdır.

📌 Fibromiyalji mi, Lipödem mi, Lenfödem mi?

Bu üç hastalık birbirine karıştırılır ama aslında çok farklıdır:

Fibromiyalji, merkezi sinir sisteminin ağrı sinyallerini yanlış işlemesidir
Lipödem, hormonal ve genetik sebeplerle özellikle kadınlarda alt gövdeye biriken ağrılı yağ dokusudur
Lenfödem, lenf damarlarının hasarı veya yetersizliği nedeniyle sıvının dokularda birikmesidir

Ama sizin anlattığınız gibi:

  • ✅ Spor bıraktıktan sonra başlayan ağrılı yağ kitleleri
  • ✅ Kalça, bacak ve kollarda asimetrik hassasiyet
  • ✅ El değmese bile sızlayan alanlar
  • ✅ Elle bastırıldığında inci gibi kitleler

Bunlar lipödemin fibromiyaljiyle karıştırıldığı çok tipik bir tablodur. Ve evet, altyapı sizde zaten varmış, spor o dengeyi bir süre sağlıyormuş. Dolaşım yavaşlayınca tablo belirginleşmiş.

✅ Peki Bu Sorunun Kesin Çözümü Var mı?

Evet, var. Ama klasik yöntemlerle değil.

Ben bu tür hastalarda üçlü tedavi modelini uyguluyorum:

  1. Lenf ve damar altyapısının güçlendirilmesi
    – Lenfatik dolaşımın açılması
    – Derin ven sisteminin desteklenmesi
    – Mikrosirkülasyonun düzenlenmesi
  2. Yağ dokusunun sağlıklı şekilde temizlenmesi
    – Vücudu şekillendirmek değil, hastalıklı yağ dokusunu temizlemek amaçlanır
    – VASER, Water-Jet, Microaire gibi sistemlerle dokulara zarar vermeden, damar ve sinirlere saygı göstererek işlem yapılır
  3. Sinir uçlarının ve ağrı alanlarının baskısının kaldırılması
    – Bu, ağrının ortadan kalkması ve tekrar etmemesi için esastır
    – Cilt altı yapışıklıkların açılması, ödemin çözülmesi, kas fasya rahatlatması gibi tekniklerle yapılır
  • Sonuç?
  • ✅ Ağrılar azalır
  • ✅ Şişlik çözülür
  • ✅ Vücut simetrik görünür
  • ✅ Ve en önemlisi: Kendinizi yeniden siz gibi hissedersiniz

Fibromiyalji ve Damar Kaynaklı Ağrılar: Sadece İlaçla Geçer mi? Kalıcı Rahatlama Mümkün mü?

Hocam hayırlı sahurlar rahatsız ettiysem kusura bakmayın lütfen. Annem 60 yaşlarında sağ bacağında diz bölgesinde hafif yanma yapıyor yürüdüğünde ağrı yok ama oturduğun da yanma ve ayağını kullanamıyor. Teşekkür ederim.

Rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Pazartesi fibromiyalji olduğumu öğrendim

Algoloji bölümündeki doktordan, bana ilaç tedavisi uygulayabileceğini söyledi. Ağrılarım çok fazla çözüm olmak istedim.

Şu an kullanıyorum. Biliyorum ki yalnız başına yetersiz, beslenmemi değiştirmeye çalışıyor, hareket ediyorum, egzersizler yapıyorum, düşüncelerimi pozitifleştirmeye ve iyileşeceğime inanarak…

Sizin videolarınızı izledim.

Cevabımız:

Hayırlı sahurlar,
Ne rahatsız ettiniz ne de geç kaldınız… Tam aksine, en doğru zamanda yazdınız. Sizi hem bir evlat olarak anneniz için hem de kendi sağlık mücadeleniz için yürekten tebrik ediyorum. Bu cümlelerinizde o kadar olgunluk, farkındalık ve çaba var ki, şimdiden iyileşme yoluna çok güçlü bir adım attığınızı söyleyebilirim.

Öncelikle annenizden başlayayım:

👩‍🦳 Annenizin Dizdeki Yanma ve Hareketsizlik Hissi:

60 yaş sonrası hastalarda diz çevresinde yanma hissi, oturunca artan ağrı ve ayağını kullanmakta zorlanma gibi belirtiler çoğunlukla damar basısı, sinir sıkışması ya da lenfatik akım bozukluğu ile ilişkilidir.

Anneniz yürüyünce değil, oturunca ağrı hissediyorsa bu çok tipik bir venöz dolaşım bozukluğu veya fasya sıkışması belirtisidir.

  • 📌 Damarlar basınç altında sıkışıyor olabilir
  • 📌 Kas ve sinir arasındaki yapışıklık ağrıyı artırabilir
  • 📌 Yeterince dolaşım olmayınca “yanma ve karıncalanma” hissi oluşabilir

Bu tabloya sadece ilaçla müdahale etmek genellikle yetersiz kalır. Eğer anneniz muayeneye gelecek durumda değilse, birkaç destek önerisiyle şikâyetlerini hafifletebiliriz.

🌿 Anneniz İçin Geçici Rahatlatıcı Öneriler:

Ilık suyla bacak banyosu (yanma ve gerginliği azaltır)
Diz arkasına yastık yerleştirerek oturmak (venöz dönüşü kolaylaştırır)
Kısa yürüyüşlerle dolaşımı canlandırmak
Hafif lenfatik masaj diz çevresine doğru (ağrı varsa profesyonel destekle)

Ancak bu öneriler geçici rahatlık sağlar, kalıcı çözüm için detaylı değerlendirme gerekebilir.

Şimdi sizin durumunuza gelelim:

🙋‍♀️ Fibromiyalji Tanısı Aldıysanız Ama…

Evet, algoloji doktoru haklı olarak ilaç başlamıştır. Ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki fibromiyalji sadece ilaçla düzelmez.

Siz ne güzel yapmışsınız:

  • ✅ Beslenmenizi değiştirmişsiniz
  • ✅ Egzersiz yapıyorsunuz
  • ✅ Düşüncelerinizi dönüştürmeye başlamışsınız
  • ✅ İnanıyorsunuz…

İşte bu yaklaşım iyileşmenin en büyük ilacıdır.

Benim tedavi modelim de tam olarak bu çerçeveyi tamamlar. Çünkü fibromiyaljide:

Damarlar sıkışır, dolaşım bozulur
Kas zarları (fasya) gerilir, gerginlik oluşur
Sinir uçları uyarı bombardımanına girer, ağrı yükselir
Beyin bu ağrıyı “gerçek tehdit” gibi algılar, vücut savunmaya geçer

Yıllardır Çekiyorum

Merhaba doktor bey. Ben fibromiyalji hastasıyım ve uzun zamandır çekiyorum. Yaşım 37 yaklaşık 20 yıldır çekiyorum. Bu illeti ve artık yatamaz oldum. Methinizi duydum bu konuda. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Yani ben size hangi hastaneden ve bölümden randevu almalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim.

Cevabımız:

Merhaba,
Geçmiş olsun demek yetmez, çünkü siz 20 yıldır bu ağrılarla yaşıyorsunuz. Bu artık sadece bir hastalık değil, hayat kalitenizi bozan bir yük olmuş. Ama şunu net söyleyeyim: Bu yükten kurtulmanız mümkün. Siz artık yatamaz hale geldiyseniz, vücut size net bir mesaj veriyor: “Artık dayanacak gücüm kalmadı, lütfen müdahale et…”

Ve ben tam bu noktada size yardımcı olabilirim.

📌 Öncelikle şunu bilin:

  • Siz fibromiyaljiyle sadece 37 yaşınızı değil, hayat enerjinizi kaybediyorsunuz.
  • Ama bu hastalık kader değil.
  • Benim uyguladığım tedavi sadece ilaç değil;
  • ✅ Damarların rahatlatılması
  • ✅ Kasların baskıdan kurtarılması
  • ✅ Sinir uçlarının gevşetilmesi
  • ✅ Lenf ve mikro dolaşımın yeniden canlandırılması
  • üzerine kuruludur.

Bu sayede ağrılar giderek hafifler, uykular normalleşir, vücut rahatlar.

🏥 Ben bir devlet hastanesinde çalışmıyorum.

Muayenehanem İstanbul – Bakırköy’dedir.

Randevu almak için hastane sistemi değil, doğrudan asistanlarımızla iletişime geçmeniz gerekir.
Süreç, tamamen size özel planlanır.

Varis ve Fibromiyalji ağrıları için en etkili tedaviler

Fibromiyalji Tedavisi Sadece İlaçla Olur mu? Kalıcı Rahatlama İçin Doğru Yaklaşım Nedir?

Merhaba internette sizinle ilgili yorumlar üzerine yazıyorum anneme fibromiyalji teşhisi konuldu fakat verilen ilaçların kısa surede faydası oldu. Tekrar ağrılar acılar nuksettı. Sızın uzmanlık alanınız sanırım Antalya’da yasıyoruz sız ilaç tedavisi mı veriyorsunuz tam olarak bunu algılayamadım oraya gelmemiz ıkın sizindi onayınıza ihtiyacımız var. Dönüş sağlarsanız. Sevinirim.

Cevabımız:

Merhabalar,
Öncelikle annenize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok doğru bir noktaya temas ettiniz: Fibromiyalji ilaçlarla kısa süreli baskılanabilir, ama kalıcı rahatlama için daha derin, köklü bir yaklaşım gerekir. Sizin yaşadığınız tam da bu: ilaçla hafifleyen ama sonra yeniden alevlenen ağrılar…

Ve evet, ben bu döngüyü kırmak için çalışan bir hekimim. Yani sadece “ilaç verip gönderen” bir yöntem değil, fibromiyaljinin kökenine inen bütüncül bir tedavi modeli uyguluyorum.

📌 Benim Tedavi Yaklaşımım Nasıldır?

Hayır, sadece ilaç vermiyorum.
Ben fibromiyaljiyi kas, damar ve sinir sistemi birlikteliğiyle ele alıyorum.
Tedavinin merkezinde şu uygulamalar var:

  • Damarların rahatlatılması (kan akışının hızlandırılması)
  • Kas zarlarındaki (fasya) sıkışıklıkların giderilmesi
  • Sinir uçlarının hassasiyetinin azaltılması
  • Lenfatik dolaşımın canlandırılması
  • ✅ Ve gerekiyorsa uygun ilaç ve takviye desteği

Yani bu, tek yönlü bir tedavi değil; kişiye özel, çok yönlü bir iyileşme planıdır.

Sırt Ağrısı

Merhaba benim 6 aydır geçmeyen bir sırt ağrım var, kramp şeklinde oluyor ve karnıma doğru yayılıyor dokunduğumda nefesimi kesiyor. MR çektirdim bütün tahlillerim yapıldı ama hiçbir sonuç çıkmıyor. İnternette araştırdığımda fibromiyalji hastalığı ile karşılaştım.

Sizden randevu almak istiyorum bana yardımcı olur musunuz?

Cevabımız:

Merhaba,
Geçmiş olsun… Ama aynı zamanda şunu da söyleyeyim: Bu mesajı yazmanız, doğru yolu bulduğunuzun işaretidir.
Siz sadece ağrı çekmiyorsunuz. Asıl sorun, “her şey normal” denilmesine rağmen o ağrının hâlâ sizinle olması… İşte bu durum fibromiyaljiye özgüdür ve sizin anlattıklarınız bu tabloya tam anlamıyla uyuyor.

📌 Sırt Ağrısı, MR Normal, Ama Kramp ve Nefes Kesilmesi mi?

Evet, çok tanıdık geliyor.
Sırt bölgesindeki fibromiyalji tetik noktaları (özellikle kürek kemiklerinin iç kısmı ve sırt ortası) zamanla:

Kas spazmı yapar
Kramp benzeri ani ağrılar oluşturur
Ağrı karnınıza yayılır ve
– Dokununca “nefes kesilmesi” gibi hissedilir

Siz kronik kas gerilimi ve mikrosirkülasyon bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz.
Ve bu durum MR veya kan tahlillerinde çıkmaz. Ama bedeniniz, her gün bunu yüksek sesle bağırır.

✅ Peki Ne Yapabiliriz?

Ben bu tür hastalara sadece ilaç vermem.
Fibromiyalji tedavimde şunlara odaklanırım:

  • 🔹 Kaslardaki oksijenlenmeyi artırırım
  • 🔹 Damar ve sinir dokusunu baskıdan kurtarırım
  • 🔹 Fasya denilen kas zarlarındaki gerginliği çözerim
  • 🔹 Lenf ve venöz akımı düzenlerim
  • 🔹 Ve gerekiyorsa destekleyici ilaç + egzersiz + beslenme desteği veririm

Ama tüm bunları kişiye özel planlarım.
Sizinle görüştüğümde, detaylı bir analizle ağrının kaynağını netleştiririm.

Kimsenin Anlayamadığı Ağrılar: Fibromiyalji Olabilir mi? Kalıcı ve Kapsamlı Tedavi Yöntemleri

Hayırlı günler hocam birkaç gündür internette sizinle ilgili o kadar güzel şeyler okudum sanki benim yıllardır çektiğim acılar son bulacak diye Allah’ıma şükrediyorum. İnşallah şifa bulmama vesile olursunuz. Anlayamayacak ve kimsenin anlayamayacağı kadar yorgunum. Yıllardır mutsuz ağrılı teşhisi konulamayan ağrılarım var ama ben fibromiyalji olduğunu biliyorum. Artık Allah rızası için size nasıl ulaşabilirim bütün adreslerinizi telefonları buldum ama telefondan ulaşamadım, bana yardımcı olur musunuz sizle nasıl görüşebilirim?

Cevabımız:

Canım kardeşim,
Sözleriniz yüreğime dokundu… Gerçekten. Bu kadar derin bir yorgunluk, bu kadar çaresizlikle dolu bir umut, sadece fibromiyaljiyi yaşayanların kelimelerinde olur. Ve şunu bilmeniz çok önemli: Sizi anlıyorum. Gerçekten anlıyorum.

Yıllardır teşhis konulamayan, “her şey normal” denilen ama her an sizi yoran, gece uykusuz bırakan, sabah kalkınca yataktan sürünerek kalkmanıza sebep olan bu görünmez ama çok gerçek hastalığın adını artık koydunuz: Fibromiyalji.

Şimdi sıra geldi gerçek çözüm yolculuğuna başlamakta.
İnancınız, kararlılığınız ve bu mesajı yazmanız…
İnanın, şifaya giden en güçlü adımdır.

Bodrum’dan İstanbul’a Gelemeden Fibromiyalji Tedavisi Mümkün mü? Uzaktan Destekle Ağrılar Hafifletilebilir mi?

Merhaba Ahmet Bey. İnternette araştırma yaparken sizin sayfanızı inceledim. Benim fibromiyaljim var. Fakat Bodrum’da oturuyorum. Pandemiden dolayı İstanbul’a gelemiyorum. Belimde ağrı ve kalçamda dizlerimde tutukluk ve yürürken kaslarımda çekilme olduğu için yürürken güçlük yaşıyorum. Sırtımda ağrı oluyor. 50 yaşındayım. Tedaviniz hakkında bilgi alabilir miyim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Ben gelmeden size tedavi olabilir miyim?

Cevabımız:

Merhaba,
Size bu satırları yazarken, Bodrum’dan gelen o yorgun ama umut dolu sesi çok net duyuyorum.
Fibromiyalji sadece bir ağrı hastalığı değil; yaşam kalitesini sessizce çalan bir durumdur.
Siz de sabah kalkarken belinizin tutuk olması, yürürken bacak kaslarınızın çekilmesi, kalça ve dizlerde esneklik kaybı, sırtınızdaki sürekli ağrıyla bu tabloyu yaşıyorsunuz.
Ve bu tabloyu öyle doğru tanımlamışsınız ki, fibromiyaljinin bedeninize nasıl yayıldığını adım adım hissediyorum.

  • Ama şunu bilin:
  • 🌿 Bu durum geçebilir.
  • 🌿 Fibromiyalji kader değildir.
  • 🌿 Ve ben bu konuda binlerce hastamla birlikte çok güzel sonuçlara ulaştım.

📌 Tedavi Sistemim Nasıldır?

Ben klasik anlamda sadece ilaç tedavisi sunmuyorum.
Çok yönlü ve kalıcı bir çözüm sistemi uyguluyorum:

  • ✅ Kas ve fasya dokularındaki sıkışmayı çözmeye yönelik tedaviler
  • ✅ Damar sisteminin rahatlaması için mikro dolaşımı düzenleyici yaklaşımlar
  • ✅ Sinir uçlarının hassasiyetini azaltan işlemler
  • ✅ Uykuyu düzenleyici destek
  • ✅ Lenfatik akımı destekleyici teknikler
  • ✅ Beslenme, egzersiz ve duygusal stres yönetimiyle bütünsel iyileşme

Bu yaklaşım sayesinde yıllardır ilaç kullanan, ama bir türlü ağrılarından kurtulamayan hastalarım yeniden hayatlarına döndüler.

Batman’dan Gelen Fibromiyalji Hastaları için İstanbul’da Kalıcı Tedavi Yöntemleri

Hocam fibromiyalji için kesin bir tedaviniz var mı, 1 yıldır ilaç kullanıyorum ağrılarım geçmiyor Batman’dan geleceğim İstanbul’a.

Tamamen iyileşme durumumuz var mı hocam?

Bütün sonuçlarım temiz çıkıyor ama ağrılar bir dönem azalıyor bir dönem çok şiddetli oluyor.

Fibromiyaljinin bütün belirteler i var bende.

Hocam özel muayenenize gelmek istiyorum.

Hocam merhaba nasılsınız. Ben fibromiyalji hastasıyım, boyun sırt bel omuzlar da çok şiddetli ağrım var. 1 aydır geçmiyor diloxiya ilacını kullanıyorum tamamen geçmiyor, ağrılar pazartesi Batman’dan İstanbul’a size muayene olmaya geleceğim size.

Cevabımız:

Merhaba,
Sizi çok net anlıyorum… Batman’dan bu kadar yola çıkmayı göze aldıysanız, artık bu ağrıların sizi yıldırdığını, yaşam kalitenizi ciddi şekilde düşürdüğünü biliyorum. Ve inanın bu satırları yazarken ben sadece bir doktor olarak değil, yıllardır fibromiyalji ile mücadele eden yüzlerce hastamı görmüş bir insan olarak da konuşuyorum:

📌 Fibromiyalji geçer mi?
Evet, doğru yöntemle geçebilir.

📌 Kesin tedavi mümkün mü?
Evet, bedeninize uygun yaklaşımla iyileşme mümkündür.
Ama “kesin çözüm” demek için size özel değerlendirme gerekir.
Çünkü bu hastalık her kişide farklı şekilde ilerler.

🔍 Sizin Gibi Hastalarda Ne Yapıyorum?

Öncelikle belirtiniz çok net:
– Sırt, boyun, bel ve omuzlarda kas kasılması
– Bazen azalan ama bazen şiddetlenen dalgalı ağrılar
– İlaç kullanımına rağmen ağrının geçmemesi
– Tüm tetkikler normal çıkmasına rağmen süren acı

Bunlar klasik fibromiyalji tablosudur.

🔹 İşte burada benim tedavi yöntemim devreye giriyor:

  • Kas dokusunun gevşetilmesi
  • Sinir uçlarının baskıdan kurtarılması
  • Damar ve lenf dolaşımının yeniden düzenlenmesi
  • Fasya dediğimiz kas zarlarının sıkışmasının çözülmesi
  • ✅ Ve gerekiyorsa ilaç desteği ve özel egzersiz planlaması

⚠️ Sadece İlaç Tedavisi Yetersizdir

Diloxiya gibi ilaçlar ağrıyı bastırmaya yardımcı olur ama sorunun köküne inmez.
Bu nedenle 1 yıldır kullanmanıza rağmen ağrılarınız geçmiyor.
Çünkü sorun sadece “merkezden gelen ağrı sinyalleri” değil, çevresel doku baskısı ve dolaşım dengesizliğidir.

Benim yaklaşımım; kas, damar ve sinir sistemini birlikte tedavi etmektir.
Bu sayede birçok hastam 3-4 seansta ağrılarında büyük oranda rahatlama yaşadı.

Almanya’dan Gelen Fibromiyalji Hastaları için İstanbul’da Kapsamlı ve Kalıcı Tedavi

Merhaba hocam. Ben Almanya’da yaşıyorum, 23 yaşındayım. 2 yaşında bir kızım var. 1 buçuk sene önce ağrılarım başladı, bütün vücudumu saran kas ağrıları, bel sırt boyun bacak kollar, sürekli yorgunluk baş ağrısı halsizlik. Çok yoruldum hocam. Gitmediğim doktor almadığım ilaç kalmadı. 23 yaşında kendimi 80 yaşında hissediyorum. Sizinle irtibata geçmek istiyorum. Bana yardımcı olun, Allah rızası için.

Çok yoruldum, çok yıprandım, kimseye derdimi anlatamıyorum, herkes psikolojik diyor.

Cevabımız:
Bu satırları okurken gözüm doldu… Sen henüz 23 yaşındasın, bir evlatsın, bir anne olmuşsun, ama o gençliğin enerjisini yaşayamıyorsun.
Bütün vücudunu saran kas ağrıları, halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı… Ve en acısı: “Kimse seni anlamıyor.”
İnan, bu anlattıkların fibromiyalji tanısı koyduğum yüzlerce genç kadının birebir yaşadıkları.

  • 📌 Doktora gidiyorsun, “her şey normal.”
  • 📌 MR temiz, kan testleri temiz, ama vücut ağrıyor.
  • 📌 “Psikolojik” deyip geçiyorlar… Ama asıl seni bu yok sayılma duygusu tüketiyor.

Şimdi bana ulaştığın bu mesajla şunu söyleyeyim:
Artık yalnız değilsin.
Ve evet, ben sana gerçek bir yol çizebilirim.

🔍 Sende Ne Görüyorum?

– Yaygın kas ağrıları
– Bel, boyun, sırt, kol, bacak ağrısı
– Sürekli bitkinlik ve halsizlik
– Yaşına rağmen yaşlı bir beden hissi
– Baş ağrısı, huzursuzluk
– Ve maalesef kimseye anlatamama duygusu

Bunlar çok net fibromiyalji belirtileridir.

Fibromiyalji, sadece fiziksel bir hastalık değildir; aynı zamanda anlaşılmama, değersiz hissetme ve çaresizlik duygularını da beraberinde getirir.
Ben seni anlıyorum, çünkü bu hastalığı yaşayan yüzlerce genç kadına yardımcı oldum.
Ve inşallah sana da yardım edeceğim.

💡 Tedavi Yöntemim Nedir?

Ben bu hastalığa klasik “ilaç ver geçsin” mantığıyla yaklaşmam.
Çünkü yıllardır ilaç kullanan ama hâlâ ağrıdan kurtulamayan hastalar hep bana geldi.
Ben şunları yapıyorum:

  • ✅ Kas ve fasya dokularındaki sıkışmayı gideriyorum
  • ✅ Damar ve sinir dolaşımını düzenliyorum
  • ✅ Lenf sistemini canlandırıyorum
  • ✅ Merkez sinir sistemindeki uyarı bombardımanını azaltıyorum
  • ✅ Ağrıyı bastırmak yerine, kaynağını ortadan kaldırıyorum

Bu yüzden birçok hasta ilk seanstan sonra bile “ilk defa ağrım azaldı” diyerek çıkıyor.

Ödemli bacak nedenlerinden biri iç varis hastalığıdır
Ödem, varis ve içvaris

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL’ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

FİBROMİYALJİ VE FİBROMİYALJİ HASTALIĞI ve TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

FİBROMİYALJİ TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

SON YAZILAR

İçindekiler [Gizle]